Et nyt gulv giver et frisk sind

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Efteråret er på vej, og det er slut med de lange sommeraftener med rosevin og grill i haven. Til gengæld trækker vi danskere ind i stuen og finder nye måder at hygge os med hinanden på – men her mangler vi nu lyset fra haven og varmen fra solen. En god måde at få rummet til at lyse op på er en opfriskning af dit stuegulv. Nye gulvtæpper kan hjælpe, ligesom dit trægulv kan få gavn af en opfriskning.

Hvilken teknik passer dig?

Når gulvet i træ skal have en lysgivende opfrisker, så er der flere tilgange til dette. Den mest omstændige, men også mest effektfulde behandling, er gulvafhøvling. Det er dog ikke noget, man skal foretage fra tid til anden, da det slider meget på gulvet — det skal i stedet ses som et ‘worst case scenario’, som det kaldes.

Det er altså kun, hvis gulvet er ilde tilredt, at det ikke står til at kunne reddes, medmindre overfladen høvles af. Det siger dog sig selv, at det ikke er muligt at foretage en sådan behandling mange gange. Et gulv har nemlig det, der kaldes for slibedybden. Det dækker over, hvor mange gange et gulv kan tåle at blive slebet — eller i dette tilfælde høvlet — før det simpelthen bliver for tyndt til at kunne bære, og derfor risikerer at knække.

Hvis dit gulv kun har nogle overfladiske ridser, men ikke er ujævnt eller på anden måde har en ødelagt overflade, så kan det være en oplagt mulighed. Altså, skal det her være mest for syns skyld — og det er da også grundlag nok, da et gulv skal være flot og friskt at se på.

Hør din lokale gulvsliber om, hvorvidt dit gulv skal slibes eller afhøvles.

Overfladebehandling — Hvad skal jeg vælge?

Når dit gulv er blevet slebet eller afhøvlet, så er det på tide at beslutte dig for, hvilken form for efterbehandling, dit gulv skal have. Der er mange forskellige muligheder, men de mest typiske er olie, lak, lud, sæbe eller maling. Alle behandlinger har deres fordele og ulemper.

Hvis du vil have et dejligt lyst gulv, der dufter godt af træ, så bør du få det behandlet med sæbe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s