Stokerfyret er en billig og miljøvenlig kilde til opvarmning

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Med et stokerfyr installeret i dit hjem, er der mange penge at spare. Samtidig gør du noget godt for miljøet, hvis du skifter dit gamle olie- eller gasfyr ud med et stokerfyr. Dine udgifter til varme vil blive mere stabile, fordi de ikke længere påvirkes af råstoffer som olie og gas, der er mere prisfølsomme end det brændsel, du anvender til dit stokerfyr.

Faktisk kan du spare omkring 40 — 50 procent på din varmeregning, hvis du vælger at skifte fra dit gamle oliefyr. Stokerfyret er altså både godt for miljøet og din pengepung. Det må siges at være en win/win-situation.

Hvad indebærer det at have et stokerfyr?

Hvis du vælger at skifte dit gamle gas- eller oliefyr, skal du være opmærksom på, at det kræver vedligeholdelse, hvis du vælger et stokerfyr. Du skal selv sørge for at fylde brændsel på samt rengøre, så det hele tiden fungerer optimalt — og dermed mest effektivt. Der findes forskellige typer af brændsel. Eksempelvis kork, flis og træpiller.

Jo større indsats, du er villig til at lægge i projektet, des flere penge er der at spare. Vælger du at fyre med flis, vil du kunne spare mange penge, fordi det er den billigste brændselsform, du kan bruge til at fyre op med, men den kræver også mere og grundigere rengøring. Vælger du træpiller, sparer du ikke lige så mange penge, men til gengæld behøver du heller ikke at rengøre fyret lige så ofte, som hvis du anvender flis. En gang hver anden eller tredje uge er i de fleste tilfælde fint.

Hvilket stokerfyr skal jeg vælge?

Alt afhængigt af hvilke ønsker, du har, er der forskellige løsninger, du bør vælge. Dog egner stokerfyret sig bedst til huse, der er mere end 100 kvadratmeter. Der er især penge at spare, hvis dit hus er mellem 150 — 400 meter. Mange vælger et pillefyr fra Blackstar, fordi det er et af de mest populære pillefyr. Vær desuden opmærksom på, at et stokerfyr kan være en rigtig god løsning, hvis du bor på landet eller i en mindre by, hvor der er er frit valg ift. energitilslutning. Eller hvis du bor i en bolig, der tidligere har anvendt olie eller gas til opvarmning.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s