Ny trend: Mobilfrie rum i hjemmet

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Rigtig mange danske parforhold lider under overdrevet brug af smartphones i hjemmet, og det er faktisk mere skadeligt end de fleste aner. Mange danskeres søvn lider under for meget lyseksponering, og parforholdet sættes for alvor under pres, når han eller hun gemmer sig i mobiltelefonen. Men en ny trend sætter en ende for disse udfordringer, eller reducerer i hvertfald skadesomfanget. Det er tid til mobilfri rum i hjemmet, og vi guider dig til hvordan.

Er hjemmet fuldstændig Mobilfri-zone?

Nogle danske familier er gået så langt, som at kalde deres hjem en fuldstændig mobilfri-zone, hvilket efterlader lidt rum til brug af apps og hygge på Facebook. Et alternativ hertil kunne også være, at gøre brug af mobilfrie tidszoner i hjemmet, så både mor og far lægger deres mobiltelefoner i skuffen frem til kl. 20.00, hvor børnene sover og har fred. Det giver mindre stress, mere kvalitetstid og større ro for både børn og voksne, men det afskærer også fra omverdenen.

Start med udvalgte rum

Du har to muligheder; du kan gøre enkelte rum mobilfrie, eller andre rum mobilvenlige. Måske du skal gøre det at have en mobiltelefon, til en del af jeres måde at tale på der hjemme. Det danske mobilselskab Call Me har stor fokus på, at man skal tale ordentligt: Det gælder jo også i hjemmet, og du kan se priser på et callme mobilabonnement her.

Tænkt dig godt om; hvor bruger du oftest mobiltelefonen, og hvad får dig til at bruge den her. Er der tale om sofaen ved TV’et eller i køkkenet over bordet, så er det her, du skal sætte ind først. Det mobilfrie hjem starter med en selvindsigt, og den lyder ofte, at brugen af mobiltelefonen er fuldstændig overflødig.

Rigtig mange danskere bruger badeværelset som deres hemmelige helle. Måske er den lune gulvvarme en af årsagerne hertil, men det skyldes nok også, at man får al den fred, man skal bruge, da det er helt acceptabelt at låse døren ud til toilettet. Det er dog dybt uhygiejnisk at bruge touchskærme på toilettet, da det spreder bakterier og lignende, som du burde ordne gennem håndvaskning efter toiletbesøg.

Smid mobilerne i en skotøjsæske ved hoveddøren – giv det en måned – og så vil du opleve, hvordan din hverdag bliver mere rolig og afslappet, nu hvor du har tid til at være til stede sammen med familien. Du kan altid synde lidt med din Playstation 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s