Dansk design hitter

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Er du typen der ofte mener, at boligen trænger til en overhaling, eller bare savner lidt fornyelse i boligen, er der masser af dansk design at tage af. Den tidløse, danske stil er en af de helt store trends for tiden, og vi har mange stærke marker på markedet. En af dem er det danske designfirma Hay, som siden 2002 er stormet frem i Danmark og men også i udlandet. Virksomheden er kendt for at lave kvalitetsvarer, som med deres enkle, klassiske udtryk er let at genkende og derfor også findes i rigtig mange danske hjem.

Keep it simple

Princippet om at holde det simpelt, er en af de ting som er i fokus ved virksomheden. Hay er ofte det sikre valg, når det kommer til god boligindretning. Ligeledes er et andet kendetegn ved virksomheden, en blanding af funktionalitet og opfindsomhed – med et klassisk twist.  Flest af deres designs, er lavet i meget afdæmpede farver som grå, sort og matte farver generelt, som passer ind i de fleste hjem. Dog er der også mere sprælske indslag, som f.eks. Pinocchio-tæppet, som kan give liv til ethvert rum og skabe et naturligt midtpunkt i boligen. Er du til de mere diskrete farveindslag, kan hele Dot-serien være lige noget for dig. Ud over de velkendte puder, indeholder serien også tæpper med én eller to farver, som pifte indretningen lidt op.

Slip nostalgien løs

Hvis Hay ikke er helt nostalgisk nok til dig, bør du kigge nærmere på Normann Copenhagen, som også er en spiller inden for moderne design. De er tydeligvis inspireret af 60’ernes bløde og geometriske former. Ligesom ved Hay, er der her fokus på funktionalitet, og du kan købe alt fra lænestole og puder til køkkenudstyr. Særligt på køkkenudstyret er der store muligheder for at skrue op for farverne; lyst træ med hvide detaljer indgår i mange designs, mens hele Krenit-serien i stål kommer i stort set alle tænkelige farver. Der er med andre ord masser af muligheder for at vælge flot og solidt dansk design til boligen, uanset om du foretrækker Hay, Normann Copenhagen eller et helt tredje dansk brand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s