Det er slut med drenge- og pigeværelser

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Hvis du skal i gang med at indrette børneværelset, kan det være tid til at genoverveje dine forestillinger om drenge og piger. Tiden er nemlig lige så stille løbet fra både pige- og drengelegetøj og de kønsopdelte farver.

Grå giver dig spillerum

I stedet er en atypisk børnefarve som grå virkelige kommet frem på scenen, og du kan efterhånden finde næsten alt i grå. Sammen med den nordiske hvide indretning giver den en enkel, lys effekt, og med disse to farver kan du næsten ikke gå galt i byen. Lyset og luftigheden løfter din indretning op på et helt nyt niveau, og børneværelset kan nemt blive et lille, funktionelt kunstværk. Samtidig er det meget nemmere at tilpasse indretningen i takt med, at barnet vokser – eller hvis de er to, der deler værelse, som har forskellige meninger om tingene.

Børneværelset skal være en oase

Selvom det hele kan lyde lidt industrielt, skal du dog ikke være bange for, at tidens tendenser tager alt livsmodet fra dine børn. Med en enklere indretning er der nemlig meget mere plads til små stimuleringer, som dit barn får meget mere glæde af end et overfyldt værelse i stærke farver.

Selvom der skal være plads til larm og leg på et børneværelse, skal det nemlig også være dit barns oase, hvor man kan lege stille og roligt efter en lang dag i institution. Samtidig er det helt essentielt for børns udvikling, at de sover dybt og stabilt, og her kan det virkelig gøre en forskel at omgivelserne er rolige og behagelige.

Skab personlighed med detaljer

Den hyggelige og ikke mindst barnlige effekt, som et børneværelse skal have, kan du nemt skabe med wallstickers, et sødt fototapet eller hylder og lamper i børneformer og -motiver. Det er dog især ved denne type større elementer, at du skal tænker over farverne. Hvis du vælger barnets yndlingstegnefilm eller lignende som tema, bliver værelset nemlig hurtigt et overfyldt og stressende mini-Disneyland, hvor barnet bliver overstimuleret og ikke bemærker alle de flotte detaljer. Hold det i stedet simpelt og lad barnet bruge sin fantasi – det er noget af det bedste, du kan gøre for dem.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s