Sådan bygger du et hus på kun 5 dage

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt – det samme gælder links.

Det lyder umiddelbart som en umulig opgave, men ikke desto mindre er det, hvad elever fra bygningskonstruktør-uddannelsen på Københavns Erhvervsakademi har formået at gøre; bygge et hus på kun 5 dage. Undervisningsformen høster nu stor ros fra blandt andre Bjarke Ingels Group.

En byggeklar model på kun 5 dage

Der er dog ikke tale om et almindeligt hus, men en model. Resultatet er derfor ikke helt urealistisk, men det er en væsentlig forandring, i forhold til hvordan dette blev gjort før i tiden. Her blev husene nemlig skabt som digitale 3D-modeller, men med de nye 3D-printer-teknikker er det nu muligt at printe modellerne. På den måde er det lettere at forholde sig; man konfronteres med virkeligheden, og de problemstillinger, der kan opstå, konkretiseres, således de bliver mere håndgribelige.

Kræver adgang til en CNC-fræser

Det er denne teknologi, der gør det muligt for de studerende at gå fra ingenting til at have et reelt produkt på kun 5 dage. Et hus, der kan opføres i virkeligheden. Idéerne tegnes ind i CAD-programmer som Revit, AutoCAD og Illustrator, og herefter kan huset skæres ud i ‘brikker’, hvis der er adgang til en CNC-fræser. Du kan læse mere om, hvad CNC-fræsning er, her.

Det gør arbejdet lettere for de studerende, og dét, at man kan gå fra ingenting til at have en færdig model, der rent faktisk kan opføres, på bare fem dage, betyder, at det bliver lettere og lettere at bygge sit eget hus fra bunden. Det behøver ikke at være en tidskrævende proces, fordi prototyping-processen bliver speedet op.

Du kan gøre det selv

Den digitale produktion, der er beskrevet herover, blivet omtalt som den nye industrielle revolution. Det sætter alle i stand til at bygge, og det er altså ikke udelukkende modeller, der kan bygges. Afhængigt af dit udstyr og størrelsen herpå, er du i stand til at skabe de materialer, der skal til for at bygge et rigtigt hus, legehus eller møbler.

Skal du så have forstand på 3D-modellering? Ikke nødvendigvis. Der findes mange sider, hvor 3D-modeller er tilgængelige til download, så du i princippet vil kunne komme til at downloade dit nye hus, din nye stol eller ungernes legehus. Det kræver blot, at du har en CNC-fræser og materialerne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s