Sådan renser du tæppet

De fleste familier, især med mindre børn, har nok prøvet at spilde noget genstridigt på et tæppe, og have svært ved at få det af. Her kommer der nogle gode råd til hvordan du får et rent tæppe, hvis uheldet har været ude, og du eller dine børn har spildt.

Det absolut allerførste råd er, at du skal handle hurtigt. Ikke noget med at vente lidt, og give pletten mulighed for at sætte sig bedre, og trænge mere ned i tæppet. Jo hurtigere du handler, jo større er chancen også for succes. Der er mange der tror, at man skal bruge en masse kemi og giftige midler for at få pletter væk. I langt de fleste tilfælde er det nok med det du har i huset i forvejen.

Langt størstedelen af alle pletter kan eksempelvis fjernes med noget så simpelt som en halv deciliter sæbespåner opløst i en halv liter lunkent vand. Man pisker det til en skum som lægges på pletten, man lader det ligge lidt og tørrer efter med vand. Det er ikke altid det er nok, men i langt de fleste tilfælde er det.

Hvis man ikke lige har tid til at gøre pletten ren af den ene eller anden grund, så er det en rigtig god ide at sørge for at den holder sig fugtig, indtil men har tid til at fikse problemet. Det er når det tørrer ind, at det for alvor bliver svært at rense.

Hvis skaden er uoprettelig

Der er dog nogen gange, at der ikke umiddelbart er noget at gøre. Det kan være, der er væltet en kop kakao eller rødvin uden du har opdaget det og det har ligget og trukket ned i tæppet og tørret ind natten over. I disse tilfælde vil det ofte være umuligt eller i hvert fald meget svært (alt efter typen af tæppe osv) selv at få det af. Det er dog meget sjældent at du er nødt til at smide tæppet ud, tak kontakt til et rengøringsfirma der tilbyder tæpperens og lad dem kigge på det – hvis det er et tæppe af en vis værdi naturligvis. Det er langt billigere end at smide tæppet ud, og ikke mindst bedre for miljøet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s