Gør hverdagen mere overskuelig

Selvom der snakkes meget om kvalitetstid, og om at familier skal have tid til at være familier og ikke hele tiden lade arbejde, fritidsaktivteter, indkøb og meget andet komme foran. Det ændrer dog desværre ikke ved, at hvis man lever i en familie med et eller flere børn, så kan hverdagen meget let blive både hektisk og kaotisk, og det kan være meget svært at huske på alle de ting man skal nå i løbet af ugen.

Mor skal til cirkeltræning tirsdag og torsdag, får går til badminton om onsdagen og spiller squash torsdag, når mor kommer hjem fra træning. Torsdag skal sønnen desuden også lige til fodbold, ligesom han skal mandag, og så kampen i weekenden. Det skal lige passes ind med datteren der går til håndbold mandag og onsdag. Derudover er der legeaftalerne, forældremøderne og venner og familie der også skal plejes.

Ja, man kan blive forpustet bare af at læse om det, for slet ikke at tale om hvordan det er at leve med det. Det er derfor heller ikke så overraskende, at der er mange, der ikke har meget energi tilbage, når det endelig bliver weekend. I stedet for at lave noget sjovt og spændende som familie, er det mere tillokkende bare at slappe af på sofaen og stresse helt ned.

Hvordan skaber man overblik?

Man kan gøre nogle ting i boligen, der overskueliggør hvor travlt man egentlig har, og dette kan ofte have den effekt, at man skruer en anelse ned for ambitionsniveauet i forhold til hvad man kan nå.

Køb en tavle som denne , og skriv alle ugens dage ned og hvad der er af planer de forskellige dage.

Skærmbillede 2018-06-14 kl. 08.42.35

Når man har et overblik, kan man igen blive helt forpustet, til gengæld er der en god chance for at man måske overvejer det en gang ekstra, inden man siger ja til at få hele familien på besøg i weekenden. Det gør det også lettere for alle i familien at holde øje med hvad det lige er der sker, så man ikke bliver overrasket.

Skab mere tid

Tid er en af de ting, man ikke kan få mere af, og derfor noget af det mest dyrebare her i livet. Men hvordan man bruger sin tid, kan man til gengæld godt gøre noget ved.

Et af de steder hvor en familie typisk kan spare rigtig mange timer, er på indkøb. Det er langt fra unormalt at man handler minimum 4-5 gange om ugen, og det an hurtigt blive til 3-4 timer, der kunne gå med alt muligt andet. I stedet for at handle ofte, så handl stort ind en eller to gange om ugen, eller bestil dagligvarer online, som flere flere også vælger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s