trappe trætrappe

Skal du købe en ny trappe?

Hvis du bor i et hjem med to eller flere etager, har du brug for en trappe i hjemmet, for at kunne bevæge dig fra den ene etage til den anden. Det kan være svært at beslutte, hvilken trappe du skal vælge til dit hjem, da der er mange forskellige slags at vælge imellem. Det er dog vigtigt at vælge en, hvor der er sammenhæng mellem funktionen og trappens form. Trappen kan placeres midt i rummet for at være en del af indretningen, eller den kan placeres langs en ydervæg, så dens eneste formål er adgangsmulighed. I denne artikel giver vi dig en guide til forskellige typer indendørs trapper, som kan hjælpe dig med at træffe din beslutning.

Hvilke typer trapper findes der?

Når vi taler om indendørstrapper, findes der ligeløbstrapper, kvart- og halvsvingstrapper og spindel- og vindeltrapper. En ligeløbstrappe er, som navnet antyder, en trappe med lige løb. Der er altså ingen knæk eller sving på denne type. En kvart- eller halvsvingstrappe er en trappe med sving på. En kvartsvingstrappe er en trappe med et kvartcirklet forløb, mens en halvsvingstrappe er en trappe med halvcirkelformet forløb. Til sidst har vi spindel- og vindeltrapper, som er trapper med et cirkulært gangforløb. En spindeltrappe har en søjle i midten, mens en vindeltrappe er åben i den midterste akse.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Indvendige trapper lavet primært af træ. Trinene er næsten altid lavet af træ, mens det varierer lidt hvad vangerne er lavet af. Vangerne er primært lavet af stål eller træ. Når du skal vælge en indvendig trappe, er det en god idé at vælge en trætrappe i god kvalitet, da disse holder i mange år, og hermed kan du have glæde af den i mange år. En trappe i god kvalitet er ligeledes langt mere slidstærk, og hermed kan du færdes mere sikkert på den. Når du vælger en trætrappe i god kvalitet, får du ligeledes en trappe der er behagelig at gå på, hvor ståltrapper ofte er meget hårde at gå på. En trætrappe er ligeledes mindre støjende at gå på end en ståltrappe, og derfor er en trætrappe et godt valg, både i forhold til støj og behagelighed at gå på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s