Frisk hjemmet op

3 boligtips til sommeren

Sommeren er over os, og det er tid til at forny boligen. Overskuddet er i top lige nu, så hvorfor vente? Med få tricks kan du gøre din bolig sommerklar og lade solskinnet flytte ind. Du kan også tage fat på nogle af de projekter, du har udskudt hele vinteren – det er sikkert meget nemmere, end du tror. Alligevel er tilfredsstillelsen enorm, når du gennemfører et projekt.

Ryd op! Ryd ud!

Langt de fleste danske hjem trænger til en grundig oprydning. Selvom dit hjem ikke roder, har du sikkert en hel masse skrammel, du egentlig aldrig bruger. Det er en kæmpe lettelse at rydde ud i gemmerne, og du får mere plads til at leve livet. Især hvis du står over for at skulle flytte, er det en rigtig god idé at rydde ud, så du får en idé om, hvor meget plads du egentlig har brug for.

En god start er at være helt realistisk om, hvad dit opbevaringsbehov er. Når du ved det, kan du nemt lægge en strategi for oprydningen. Skal du mest af alt opbevare ting mere fornuftigt, skal du have ryddet kraftigt ud i tøjskabet eller måske noget helt tredje? Tænk også gerne nye opbevaringsløsninger ind i din strategi, så du kan undgå rod og ophobning fremover.

Hyr en maler

Ja, eller mal selv, hvis du har lyst. En gang maling kan gøre underværker både inde og ude, og der er næsten stensikkert steder i din bolig, der trænger. Det kan også være, at det bare er en gammel kommode, der skal friskes op med en klat maling eller olie. Nu er i hvert fald et perfekt tidspunkt at finde malingen frem, fordi lyset er godt, og du kan lufte ud hele dagen.

Skal du have malet hele rum eller hele huset, kan det være en god idé at hyr en professionel maler. Han er lynhurtig til at dække af, og du undgår sjuskefejl, efterhånden som arbejdet skrider frem.

Fokus på detaljer

Et sted, hvor det er oplagt at lade sommerstemningen skinne igennem, er i hjemmets detaljer. Det kan for eksempel være nips eller kunst på væggene. Om du vil købe helt nyt eller blot lade andre stykker kommer mere til sin ret er helt, er helt op til dig.

Udnyt den lækre sommertid til at besøge loppemarkeder og små kunstudstillinger, som især skyder op på denne tid af året. Her kan du finde lidt for enhver smag, og for en billig penge kan dit hjem få nyt liv og sjæl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s