Dansk design i hjemmet

Dansk design hitter i udlandet, men det betyder ikke, at det ikke stadigvæk er populært hjemme. Tværtimod. De danske designklassikere er i den grad i høj kurs herhjemme. De sælges både i butikker som nye, men er også meget populære som second-hand, da priserne på møblerne som nye kan være umulige at betale for nogle.

Hvis du skal investere i danske designklassikere, skal det selvfølgelig være dem som du selv bedst kan lide. Et godt bud kan være Arne Jacobsens stol Ægget. Ægget er udformet af Arne Jacobsen selv tilbage i 1958. Ægget udsprang af en ny teknik, som Arne Jacobsen brugte som den første designer. Stolen er fremstillet ved en stærk indre skal af skum under polstringen. Derfor udmærker Ægget sig både i design og konformitet.

Wegner

Hans Wegner har også lavet designs, som stadig sælges i dag. Wegner er især kendt for sin Y-stol, som har været i uafbrudt produktion siden 1950. Wegners møbler har vundet adskillige priser og er på de store designmuseer. Lige fra Museum of Modern Art i New York til Die Neue Sammlung i München. Der er altså ikke noget at sige til, at priserne på det danske design er i den høje prisklasse. Derfor er vi også heldige, at der er så stort et marked for second-hand i Danmark, så møblerne kan købes en anelse billigere.

Pas på dine møbler

Hvis du overvejer at købe nogle af de store designklassikere eller allerede har nogle i dit hjem, så kan det være en god idé at få tjekket dine låse efter. Møblerne er nemlig også populære blandt indbrudstyve og derfor er der ingen grund til at gøre det nemmere for dem at komme ind i dit hjem. Du kan derfor bestille en låsesmed, så du kan få tjekket op på om dine låse lever op til nyeste standard indenfor sikkerhed. Du kan bestille en låsesmed i København her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s