Gør dit hjems varmekilde smart

Hvilken varmekilde har du installeret i dit hjem i dag? Der findes flere forskellige varmekilder, som der kan installeres i hjemmet – men ikke alle er lige så smarte som pillefyret er. Rigtig mange danskere har allerede installeret sig et pillefyr i hjemmet, men hvorfor har de det? Det vil vi prøve at besvare herunder.

Hvorfor et pillefyr?

Et pillefyr, er kort fortalt en opgradering af den velkendte brændeovn, som har fyldt i nærmest alle hjem i 90´erne. Pillefyret fungerer lidt ligesom en brændeovn, den er bare smartere, og kan selv kontrollere og regulere varmen, Et pillefyr er nemlig udstyret med en computer, som er indbygget – og som du kan styre fra displayet på toppen af ovnen. Du skal blot sørge for at der er træpiller i beholderen, og fortælle den, hvor varmt der skal være i huset – så klare pillefyret resten.

Skal man vælge et bestemt pillefyr?

Du skal selvfølgelig vælge et pillefyr, efter hvor teknologisk du vil have det. Pillefyret er i løbende udvikling, så skal du have det smarteste, skal du selvfølgelig have det senest på markedet. Men ellers skal du vælge det, som passer til det budget som du har. Du kan evt. tage et kig på pillefyrs modellen – Blackstar. Denne har det som man i det daglige har brug for, for at få en bedre regulering af varmeforbruget.

Er det bedre for miljøet med et pillefyr?

Pillefyret er et bedre alternativ ift. mange andre varmekilder, som enten bruger olie, gas eller afgiver mere røg og aske. Man kan derfor godt sige at et pillefyr er en smule bedre for miljøet, ift. andre varmekilder. Men det er ikke en varmekilde som er 100% forurenings neutralt. Det er en skridt på vejen til et bedre miljø, men ikke løsningen på hele krisen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s